#ShowSkillsNotKnives

Heb jij een wapen op zak? Of denk je eroverna om dit te gaan doen? Stel jezelf dan de vraag.... Wil ik dit écht? YouChoose!

WAAROM

Het (steek)wapenbezit onder jongeren is niet normaal. (Steek)wapens zijn in veel situaties zelfs verboden. Toch komen steekincidenten voor onder jongeren. Haarlemmermeer is helaas geen uitzondering. Erger nog, er heeft zich in onze gemeente al een aantal incidenten voorgedaan. In december 2019 viel er zelfs een dodelijk slachtoffer in Hoofddorp, waarbij de daders jongens van 15 en 16 jaar waren. Deze verschrikkelijke gebeurtenis en het (steek)wapenbezit dat jongeren normaal gaan vinden, vormen de directe aanleiding van de campagne: YouChoose.

NIEUWS

INFO VOOR

JONGEREN

Heb jij een (steek)wapen op zak? Of heb je er wel eens aan gedacht een wapen te gaan dragen?  Bedenk dan dat dit risico's met zich meebrengt voor jezelf, maar uiteraard ook anderen in jouw omgeving. Stel jezelf dus de vraag: wil ik dit écht?

OUDERS & VERZORGERS

De gemeente wilt u aanmoedigen om over het (steek)wapenbezit onder jongeren, met uw kinderen of met de jongeren met wie u werkt in gesprek te gaan. Want zij kunnen zonder dat u het weet, een mes of een ander wapen bij zich dragen. Daardoor vormen zij niet alleen een gevaar voor anderen, maar ook voor zichzelf.

SCHOLEN & ORGANISATIES

De gemeente wil scholen en organisaties aanmoedigen om over het (steek)wapenbezit onder jongeren, met uw leerlingen of de jongeren met wie u werkt in gesprek te gaan. Want zij kunnen zonder dat u het weet, een mes of een ander wapen bij zich dragen. Daardoor vormen zij niet alleen een gevaar voor anderen, maar ook voor zichzelf.

ACTIVITEITEN

ORGANISATIE

YouChoose Logo
CONTACT
Copyright Soapbox B.V. 2021